راهنمای خرید تشک, راهنمای خرید بهتر

راهنمای انتخاب تشک

چه تشکی بخریم؟
راهنمای خرید تشک
چگونه تشک مناسب انتخاب کنیم؟

چه تشکی بخریم؟

مقدمه ای برای آشنایی با تشک و ساختار آن

همه انسانه برای رفع خستگی‌های ناشی از روز نیاز به استراحت و خوابیدن دارند. که این زمان استراحت حدود یک سوم از زمان شبانه روز را می‌تواند به خود اختصاص دهد. از این بابت استراحت کافی به عنوان اصلی ترین نیاز بشر بوده و استفاده از بستری مناسب برای خوابیدن و استراحت کردن مناسب می‌تواند شخص را برای یک روز پرانرژی آماده سازد. استفاده از تشک های مناسب و منطبق بر ساختار فیزیکی بدن می‌تواند کیفیت خواب یک فرد را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. به دلیل وجود سلیقه‌های مختلف و ساختار‌های فیزیکی مختلف ، تشک‌ها با سبک‌های بسیار متنوعی ساخته می‌شوند. که باید در انتخاب تشک کاملا دقت نمایید. همچنین استفاده از یک تشک استاندارد و کارخانه ای علاوه بر این که مسائل بهداشتی به خوبی در آن ها رعایت شده است. دارای استاندارد های کاملا مهندسی برای خواب افراد می‌باشد. که کاملا به آنها اهمیت داده شده است.

اجزای تشکیل دهنده تشک چیست؟

ساختار تشک

تشک ها از بخش های مختلفی ساخته می‌شوند که در اینجا به جزء جزء این بخشهای مختلف تشک پرداخته می‌شود.
ساختار داخلی تشک

۱-هسته اصلی تشک:

بخش اصلی و مرکزی تشک را تشکیل می‌دهد و در واقع نوع تشک را این مدلهای مختلف هسته تعین می‌کنند .تشک ها به صورت کلی به دو نوع تشک های فنری و تشک های بدون فنر تقسیم می‌شوند.

تشک های فنری

در این نوع تشک هسته اصلی را فنر تشکیل می‌دهد و می‌تواند دارای ساختار سفت و یا نرم باشد. و معمولا دارای ارتعاشات فنری بوده که برای افراد سالم می‌تواند خواب لذت بخشی را به وجود آورد و همچنین برای افرادی که دارای مشکلات ستون فقرات هستند می‌تواند مناسب نباشد. که این فنر‌ها با تکنولوژی های مختلف ساخته می‌شود که در بخش‌های بعدی به توضیح مفصل در باره آنها پرداخته می‌شود.

تشک‌ های بدون فنر

در این نوع تشک هسته اصلی را معمولا اسفنج و یا ترموباند و موکت‌های ترموفلت تشکیل می‌دهد. ساختار این اسفنج های می‌تواند با تراکم های مختلف استفاده شود و می‌تواند در نرمی و سفتی تشک کاملا موثر واقع شود. این تشک ها معمولا برای افرادی استفاده می‌شود که ارتعاشات فنر می‌تواند برای آنها کاملا ضرر داشته باشد. تشک های بدون فنر به دو نوع کلی تقسیم می‌شوند.

انواع فنرها

فنر ها به طور کلی به سه دسته اصلی فنر های متصل و فنر های منفصل و فنر های پاکتی تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام می‌تواند با ضخامت‌های مختلف و با تکنولوژی‌های مختلفی ساخته شود.

فنر متصل

این نوع فنر جز اولین نوع فنری بوده که در تشک ها استفاده شده است. و امروزه نیز هنوز از این نوع فنر در تشک ها استفاده می‌شود. ساختار این نوع به صورتی می‌باشد که دارای تعداد زیادی فنر هستند که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و این فنر ها توسط قاب و مفتول های مختلف به یکدیگر بافته می‌شوند. نمی‌توان این فنر ها را از هم مجزا در نظر گرفت. از مزایای این فنر ساختار بسیار محکم و یکدست هسته اصلی تشک می‌باشد که به صورت یک تکه و کاملا مستحکم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این نوع فنر ها دارای معایبی نیز هستند که می‌توان به این مورد اشاره کرد که قدرت تطبق کمی برای پوشش برجستگی های بدن دارند. همچنین در تشک های دونفره با تکان خوردن بخشی از تشک ارتعاشات در تمام قسمت های دیگر تشک نیز کاملا حس خواهد شد. این نوع تشک فنری را می‌توان با ضخامت های متفاوت و درجه سفتی و نرمی مختلف تولید کرد.
تشک فنر متصل

فنر منفصل

این نوع فنر به عنوان نسل جدیدی از فنر ها شناخته می‌شود که به صورت کلی از تعدادی فنر به صورت منظم در کنار هم چیده شده اند نشکیل می‌شود. این فنر ها به گونه ای ساخته شده‌اند که هر فنر به تنهایی دارای قدرت مانور بوده و در اصطلاحا به صورت مجزا عمل می‌کند. با فشار آوردن به یک نقطه از تشک دقیقا همان فنری که در قسمت زیر این نیرو قرار دارد فشره خواهد شد و فنر های دیگر در حالت عادی خود باقی خواهند ماند. از مزیت های این فنر ها این است که می‌تواند شکل و فرم بدن افراد را بهتر به خود بگیرد و تمام برجستگی های بدن را کاملا پوشش دهد. بدن افراد را در یک وضعیت بسیار مناسب و صاف و کاملا راحت قرار دهد. از دیگر مزایای این فنرها استفاده در تشک های دو نفره می‌باشد. که با ایجاد ارتعاش به یک سمت تشک، به طرف دیگر تشک ارتعاش بسیار کمتری منتقل می‌شود. و از این سو دو نفر می‌توانند خواب بسیار راحتتری را تجربه نمایند. این تشک ها می‌تواند بر اساس تعداد فنر و همچنین استفاده از فنر های مختلف در بخش های مختلف این کلاف متفاوت باشد. و همچنین با توجه به مفتول های با ضخامت های مختلف می‌تواند تشک های نرم و یا سفت را به وجود آورد.
تشک فنر منفصل

فنر پاکتی

این نوع فنر ها کاملا مشابه با فنر های منفصل ساخته شده اند با این تفاوت که فنر ها هر کدام در داخل پاکت های مجزا قرار گرفته اند. تا به دلیل حرکت مجزایی که این نوع فنر ها دارند در صورت برخورد به یکدیگر ایجاد سروصدا نکند و در واقع به ایجاد کیفیت خواب بهتر کمک نماید. ارتعاشات نقطه ای در این مدل بهتر شده است بطوریکه اگر روی نقطه ای از تشک لیوان آب قرار داده شود و در نقطه دیگر ارتعاش سنگین وارد شود ، قطره ای آب از درون لیوان خارج نخواهد شد.
تشک فنر پاکتی

تشکهای کاملا اسفنجی

هسته اصلی تشک از لایه های مختلف اسفنج با تراکم های مختلف استفاده شده است که این تراکم های اسفنج می‌تواند میزان سفتی و نرمی تشک را مشخص نمایند. تنوع اسفنج مورد استفاده در این نوع تشک نیز زیاد است. انواع مختلف اسفنج ساده ، فوم لاتکس ، مموری فوم و ... بصورت ترکیبی در این نوع تشک استفاده می‌شود.
تشک کاملا اسفنجی

تشک با هسته تزریق فوم در فنر

این نوع هسته می‌تواند به عنوان بهترین نوع هسته در تشک های اسفنجی باشد که از یک ساختار به صورت فنر های به هم بافته شده تشکیل شده است که با انجام ذوب اسفنج و قرار گیری در لا به لای این فنر ها یک ساختار و بلوک مستحکم را تشکیل می‌دهد که بسیار مقاوم بوده و به ندرت ایجاد گود افتادگی در این نوع تشک ها به وجود می آیند.این نوع هسته هیچ گونه ارتعاشات فنری را نداشته و فنر استفاده شده در این بلوک فقط به عنوان یک استراکچر و اسکلت برای بلوک این نوع هسته کاربرد دارد.
تزریق فوم در فنر

تشک‌های خوابگاهی

هسته این تشک معمولا از جنس یونولیت یا اسفنج سخت می‌باشد. از ارزانترین تشکهای موجود در بازار بوده و معمولا برای استفاده در خوابگاه ، گرم خانه ها ، پادگان ها ، اسکان موقت آسیب دیدگان بلایای طبیعی و در کل فضاهایی که به هزینه کم و تعداد بالا نیاز باشد تولید می‌شوند.
تشک یونولیتی

۲- لایه های مورد استفاده در قسمت روی هسته:

بعد از مشخص شدن نوع هسته تشک نوبت به قرار گیری لایه های مختلف تشک می‌شود. که معمولا در لایه اول از موکت های سخت و ترموفلت استفاده می‌شود. که می‌تواند سطح ناصاف و ناهمواری که فنر ها تشکیل می‌دهند را به صورت یک سطح صاف به وجود آورد. و در لایه های بعدی بنا بر نوع تشک از اسفنج و ریباند( اسفنج تراکم بسیار بالا)  استفاده می‌شوند. در بعضی از تشک ها این نوع اسفنج ها می‌تواند به صورت اسفنج های با تکنولوژی بالا باشد که در اصطلاح به آنها مموری فوم گفته می‌شود. در برخی مدلها نیز بجای مموری فوم از لاتکس استفاده می‌شود.

مموری فوم یک نوع اسفنج بسیار لطیف با تراکم بالتر و با تکنولوزی پیشترفته ساخته میشود که می‌تواند شکل و فرم بدن را با استفاده از گرما و وزن بدن به خود بگیرد و تا ثانیه هایی این شکل و فرم را در خود به صورت ثابت نگه دارد. که این نوع اسفنج می‌تواند برای افرادی که دارای گودی کمر هستند بسیار مناسب واقع شود و در نهایت به بالا رفتن کیفیت خواب کمک نماید.

لایه مموری فوم تشک

در برخی از مدل های تشک ساختار اصلی به واسطه انواع مختلف لایه های روی هسته اصلی تکمیل شده و بر روی آنها یک لایه اضافه مموری فوم یا لاتکس به صورت روکش شده دوخته می‌شود.

تشک با لایه اضافه

۳- پارچه و روکش تشک:

لایه نهایی که در تشک استفاده می‌شود پارچه تشک است که هم باید از نظر بهداشتی کاملا مناسب باشد و هم اینکه بتواند کاملا لطیف و مطابق ساختار پوست واقع شود. این پارچه ها دارای ساختار های مختلف می‌باشند که هر مدل از تشک می‌تواند پارچه مخصوص خود را داشته باشد که از معروفترین آنها می‌توان به پارچه های ژاکارد و پارچه های گرد بافت اشاره نمود که در بیشتر تشک ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پارچه ها از نظر بهداشتی کاملا استاندار بوده و با پوست بدن کاملا سازگاری دارد و ایجاد حساسیت و آلرژی نمی‌کند. در بعضی از مدل های تشک از پارچه های متنوع با خواص گیاهی استفاده می‌شود که می‌توان به وجود ایلف آلوئه ورا اشاره نمود که در صنعت تشک سازی استفاده می‌شود. همچنین در بعضی از مدل ها پارچه هایی با خاصیت فریز به کار برده می‌شود که دارای ساختار خنک می‌باشند و نسبت به دمای محیط همیشه خنکتر هستند.
پارچه ژاکارد تشک

انواع تشک:

تشک ها از نظر سفتی و نرمی به چهار بخش اساسی تقسیم می‌شوند. که این چهار بخش عبارتند از تشک های فنری ، تشک های طبی فنری ، تشک های طبی و تشکهای پزشکی و اورتوپدی.

تشک های فنری:

این نوع تشک ها دارای ساختار فنری با خواص ارتجاعی بالا می‌باشند که دارای یک سطح نرم می‌باشند و برای افرادی که دارای مشکلات ستون فقرات نیستند و یا کودکان و نوجوانان همیشه پیشنهاد می‌شود. 

تشک های طبی فنری:

این تشک ها دارای ساختار فنری هستند ولی ار خواص ارتجاعی کمتری برخوردار بوده و دارای سطحی با درجه نرمی و سفتی متوسطی ساخته می‌شوند و میتواند برای اکثر افراد مناسب باشد و تقریبا بیشتر افراد از این تشک ها استقبال می‌کنند. این تشک ها دارای خواص طبی نیز می‌باشند. 

تشک های طبی:

این تشک ها معمولا به تشک های بدون ارتعاش و بدون فنر گفته می‌شود که ار ارتعاشات فنر به دور هستند این تشک ها دارای خواص طبی بوده و برای افرادی استفاده می‌شود که دارای مشکلاتی نظیر کمر درد و همچنین مشکلات مربوط به ستون فقرارت و گردن هستند. البته لازم به ذکر است برای افرادی که به خوابیدن به سبک قدیم و به روی زمین عادت دارند این مدل تشک ها پیشنهاد می‌شود. این تشک ها می‌تواند به صورت نرم و متوسط و کاملا سفت ساخته شوند. 

تشک های پزشکی اورتوپدی:

تشک های پزشکی و اورتوپدی که دارای ساختار بسیار ساده و به سه صورت نرم و متوسط و سفت ساخته می‌شوند. این تشک ها در نوع نرم دارای هسته اسفنجی و در نوع متوسط دارای هسته فوم دار و در نوع سفت دارای هسته ریباندی می‌باشد. که دارای روکش های به صورت چرمی و پلیمری می‌باشند که دارای قابلیت شستشو و تمیز کردن هستند. این تشک ها دارای ارتفاع بسیار پایین و در حدود ۱۰ سانتیمتر ساخته می‌شود. 
  • مشاهده تشک های پزشکی و اورتوپدی
با توجه به شرایط جسمانی چه تشکی مناسبتر است؟

چه تشکی بخریم؟

انتخاب یک تشک مناسب برای خواب راحت و آسوده یکی از مهمترین دغدغه بسیاری از مردم است. برای انتخاب تشک ابتدا باید شرایط فیزیکی و سنی و وزن خودتان را در نظر داشته باشید. برای افرادی که دارای وزن پایین هستنند و مشکلاتی نظیر کمردرد ندارند با هر سنی که باشند همه تشک‌ها می‌تواند برای آنها کاملا مناسب باشد . ولی برای این افراد عمدتا استفاده از تشک های فنری نرم و یا طبی فنری مناسبتر است. برای افراد با وزن بالا به دلیل ایجاد نیروی زیاد به سطح تشک استفاده از تشک های با ساختار مستحکمتر می‌تواند برای این گونه افراد مناسب باشد که در صورت نداشتن مشکلات پزشکی تشک های طبی فنری دارای تقویت کننده های دور تشک کاربرد بهتری دارد. برای افراد با مشکلات ستون فقرات استفاده از تشک هایی مناسب است که در داخل آنها از فنر استفاده نشده باشد و حدالامکان رو به سفت ساخته شده باشد. برای افرادی که به خوابیدن با یک تشک سنتی در سطح زمین عادت دارند نیز استفاده از تشک های طبی و بدون فنر توصیه می‌شود.
چه تشکی بخریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *