چوب, مواد اولیه

چوب‌های مصنوعی و انواع آن

MDF
چوب های مصنوعی ( MDF ، نئوپان ، هایگلاس )

مقدمه

با پیدایش چوب های مصنوعی از قبیل MDF ، نئوپان (لترون) ، هایگلاس و... انقلاب بزرگی در صنعت دکوراسیون شکل گرفت.

از مزایای پیدایش چوب‌های مصنوعی این است که با توجه به استفاده از ضایعات چوب برای تولید آن، کاهش قطع بی رویه درختان ارزشمند را در پی دارد.  همچنین هزینه‌های گزاف برای تولید محصول با چوب طبیعی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. یکی دیگر از مزایای پیدایش چوب‌های مصنوعی این است که تنوع بسیار زیادی در طراحی و تولید محصولات دکوراسیون ایجاد کرده‌اند. پس از آنکه استفاده از این چوب‌های مصنوعی به طور عمومی رایج شد، دکور آشپزخانه‌ها با روی آوردن به کابینت‌ها از این جنس و روی برگرداندن از کابینت‌های فلزی دچار تحول عظیمی شد. یکی دیگر از دلایل استقبال از چوب‌های مصنوعی علاوه بر قیمت پایین، کمک به طبیعت و کاربرد بالا در صنعت دکوراسیون، مقاومت این نوع چوب در مقابل پوسیدگی، قارچ زدگی، کپک زدگی و مقاومت در برابر حشرات چوب‌خوار می‌باشد.

کاهش قطع درختان

ورق های MDF ، نئوپان و هایگلاس:

ورق‌های MDF و نئوپان و هایگلاس که از ترکیب ضایعات چوب و همچنین چوب های بسیار نرم (که معمولا از چوب درخت کاج هستند) و انواع رزین‌ها تحت فرایند پرس با استفاده از دستگاه های خاصی ساخته می‌شوند.

این ورق ها دارای چگالی به طور متوسط بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشند. و بیشترین کاربرد را در تولید محصولات چوبی در دکوراسیون ها دارد. این ورق ها با ضخامت های مختلف و به صورت استاندارد و با کاربرد های متنوعی ساخته می‌شوند.از مزیت این ورق ها وجود سطح صاف و یکدست و همچنین ظرافت بالا و نداشتن معایب در کل سطح ورق و همچنین قیمت مناسب می‌باشد.

خط تولید MDF

ورق های MDF :

ورق های MDF عمدتا دارای دو نوع خام و یا روکش شده می‌باشند . در نوع خام به عنوان زیرساخت محصولاتی که دارای رویه‌های پارچه‌ای, چرمی و یا حتی محصولاتی که دارای روکش رنگ شده می‌باشند می‌توان استفاده نمود. و در نوع روکش شده که دارای روکش‌های متنوع با طرح ها و رنگ های مختلفی ساخته می‌شود، می‌تواند برای ساخت انواع کابینت‌ها و میزهای اداری و ناهارخوری، کمد ها، قفسه ها، جاکفشی، پارتیشن و دیگر اقلام دکوری استفاده شود.
MDF

مقایسه MDF ، لترون و هایگلاس نسبت به چوب :

1

MDF ، لترون و هایگلاس می‌توانند بدون نیاز به رنگ و با استفاده از روکش‌های مختلف برای ساخت مصنوعات چوبی مورد استفاده قرار بگیرند که به دلیل دارا بودن روکش های ملامینه ضد آب و ضد خش دارای عمر بسیار بالاتری نسبت به چوب می‌باشند.

2

MDF ، لترون و هایگلاس می‌توانند به صورت مونتاژ نشده و تفکیک شده به صورت بسته بندی شده در اختیار شما قرار بگیرد که از این رو می‌تواند در حمل و جابجای به سهولت این امر کمک نماید.

3

در انجام برش به روی ورق های MDF و لترون و یا هایگلاس سطح مقطع در همه جای ورق به صورت یکسان می‌باشد و می‌تواند بدون عیب و ایراد از آن ها در ساخت مصنوعات چوبی استفاده نمود.

ضخامت MDF

رویه ورق:

ورق های MDF و هایگلاس از نظر مغز کار تقریبا دارای ساختار یکسانی می‌باشند و تفاوت آنها در رویه ملامینه شده در قسمت سطح ورق می‌باشد .که در ورق های هایگلاس معمولا دارای رویه براق و به صورت شیشه ای می‌باشد که از زیبایی بیشتری برخوردار است . قیمت ورق های هایگلاس به نسبت از ورق های MDF  بیشتر می‌باشد.

مقایسه ورق های MDF و نئوپان:

ورق های MDF و نئوپان از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به هم و دارای رویه های ملامینه شده یکسان می‌باشند. و تفاوت آنها در قسمت مغز ورق می‌باشد. که در ورق های MDF نسبت به نئوپان از تراکم بیشتری برای تولید استفاده شده است . و به مراتب از ورق نئوپان ملامینه شده محکم تر و دارای طول عمر بسیار بالایی می‌باشد. همچنین ورق های MDF به دلیل سطح صاف‌تر دارای خواصی چون ماشین کاری بهتر با استفاده از دستگاه های CNC و رنگ‌پذیری بهتر بوده و دفرمگی کمتر و مقاومت بیشتر در برابر رطوبت و عمر بالاتر از دیگر مزایای ورق های MDF نسبت به ورق های نئوپان ملامینه می‌باشد.از دیگر مزایای ورق ام دی اف قابلیت تولید در ضخامت های بسیار کم بوده که در ورق های نئوپان امکان تولید با ضخامت کمتر از ۱۶ میلیمتر وجود ندارد.

مقایسه MDF و تئوپان
روکش ملامینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *